'I Am Mother' - robotter, spænding og forældrerollen.

Foto: Netflix

Netflix har netop udgivet deres nye science fiction film, 'I Am Mother'. Filmen byder på en interessant historie om en pige som opfostres af en robot, i en bunker, efter en tilsyneladende altødelæggende hændelse har dræbt alle mennesker. Alt ånder fred og fordragelighed, lige indtil der en dag er nogen, som banker på døren til bunkeren. Et menneske. 'I Am Mother' kan streames fra Netflix, netop nu

Tager du et kig på navnene bag filmen, skal du et stykke ned af listen, før du støder på nogle navne, som måske - og det er et stort måske - får en klokke til at ringe. Det er ikke ment som en dårlig ting, men mere som en interessant iagttagelse, for filmen er for så vidt langt hen af vejen både flot skudt, instrueret og fortalt.

Dette er på ingen måde selvskrevet for nye filmskabere, og der er absolut potentiale for en positiv udvikling.

Hvad castet angår er det nok Hillary Swank (Million Dollar Baby, P.S. I Love You), som de fleste kender. Men hende som for alvor stjæler billedet, er filmens hovedperson, Clara Rugaard. Et relativt ubeskrevet blad på skuespilscenen, men en dygtig og ihærdig ung kvinde, og så er hun endda fra lillebitte Danmark, og det er jo altid fedt at se i større filmproduktioner.

Der, hvor filmen for alvor vinder mig over, er med dens flotte produktionsdesign, som er lavet af selveste Hugh Bateup, manden bag produktionsdesignet på de tre blændende flotte 'Matrix'-film. En flot visuel stil, parret med en spændende præmis, giver 'I Am Mother', gode vækstbetingelser.

Desværre bliver filmen for lang, og i stedet for at skalere historien ned, og begrænse filmen til et småt, men virkelig effektivt set locations, går den efter den helt store guldmedalje. Dette betyder desværre at, med undtagelse af enkelte scener, føles hele tredje akt mere eller mindre forfejlet og overflødig. Det efterlader en med oplevelsen af, at der sådan set gemmer sig en ganske film film derinde et sted, men at den simpelthen drukner i for store ambitioner, og for lidt overblik.

'I Am Mother' er en udemærket lille film, med en flot visuel stil, men en historie som overrumpler sig selv på en måde der gør oplevelsen unødigt lang og en anelse kedelig mod slutningen. Skuespillet fejler ikke noget, og særligt danske Clara Rugaard viser gode takter her.

Efter Neflix' egne standarder er dette klart over niveau i forhold til, hvad de normalt præsterer på filmfronten, så hvis du har et par timer til overs kan du roligt smide 'I Am Mother' på.

3 ud af 6 stjerner

Du kan se traileren til "I Am Mother" lige her: 

 

I AM MOTHER | Official Trailer | Netflix