Indretning: fem planter der er perfekte til dit badeværelse

Foto: Shutterstock

Badeværelset kan være et svært rum for mange at indrette med planter og blomster. På badeværelset er der fugtigt, et anderledes indeklima, og ofte er der mørkt og knap nogle vinduer. Dette kræver bestemte hårdføre planter, men også at planter, du ikke behøver at pleje.

. Det er jo ikke altid, vi tænker over at passe på planterne på badeværelset. Derfor vælger mange også, at der skal stå falske planter på badeværelset. Men det behøver faktisk ikke kun være falske planter, som er egnet til badeværelset - der er mange andre muligheder, også hvis du bor i en lejlighed uden vinduer. Der findes mange badeværelser uden vinduer - men ikke vinduesløse badeværelser skræmme dig fra at købe smukke grønne planter. Læs med her og bliv inspireret af fem planter, som er velegnet til badeværelset uden lys og vand.

Sukkulenter

Sukkulent er en betegnelse der dækker over en hel række plantefamilier. Fælles for disse planter er at de er ‘opsvulmet’ og altså bestående af plantevæv som er meget vandholdigt. Dette betyder, at de nemt kan vokse i tørre og meget varme områder, da de altså har et lager af vandreserve i blade, rødder og stængler. Derfor er disse ideelle for et badeværelse, hvor der er fyldt med varm luft. Samtidig er de ideelle fordi, de ikke kræver nogen pasning som sådan. De er nemlig meget nemme at holde. Oveni dette har de ikke brug for megen sollys, men kan nøjes med indirekte lys. Derfor kan det anbefales, at du stiller dem i vinduet, hvis du har sådan et, men ellers nøjes med blot at rykke dem udendørs i sommermånederne, så de får mulighed for at nyde solens lys og varme også. Overvejer du de smukke, grønne sukkulenter, så kan Agaveplanten, Aloe Vera, Bajonetplanten eller paradistræet anbefales som smukke og nydelige planter til badeværelset.

Flamingoblomst (Anthurium scherzerianum)

Du behøver ikke blot nøjes med planter på badeværelset, men du kan pynte med blomster også. Dette er for eksempel den skønne Flamingoblomst. Flamingoblomsten kræver høj luftfugtighed, og er derfor perfekt til det fugtige badeværelse. Faktisk overlever den ikke uden en høj luftfugtighed. Samtidig kan den nøjes med vanding på ugentlig basis, hvis ikke mere sjældent end det. Den kan nemlig godt overleve et par uger uden vand, hvis du skulle glemme det. Når det handler om sollys, så foretrækker planten indirekte lys, og derfor behøver du ikke

Smaragbblad (Zamioculcas zamiifolia)

Denne store grønne plante tåler heller ikke direkte sol, den ønsker blot en lidt lys placering. Mange siger samtidig, at denne plante næsten kan tåle at blive ignoreret. Derfor kan du sagtens stille den mørkt og blot nøjes med en vanding hver 14. Dag eller én gang i måneden. Smaragdblad kan vokse sig herligt stor, og er dermed en grøn plante som pryder på et badeværelse, der godt kan være lidt kedeligt ellers.

Væddeløber (Chlorophytum Comosum)

Væddeløber kaldes en dybt taknemmelig plante. Den trives de fleste steder, om der er mørkt eller lyst. Den behøver ikke særligt meget vand, især ikke når den får fugten fra et badeværelse. Det siges at den kan nøjes med vand hver anden uge eller nogle gange ugentligt, især hvis bladene begynder at blive brune i spidserne. Det er en flot plante i en næsten springvandsform, og bladene er stribede, lyse og grønne. Den er rigtig pæn nedefra, og kan derfor sagtens stå højt på en hylde, som der ofte findes i et badeværelse. Om sommeren får den fine hvide blomster på sine lange stilke.

Svigermors Skarpe Tunge (Sansevieria Trifasciata)

På trods af sit voldsomme navn, er denne plante fin og elegant. Den har flade, spidse blade, som navnet måske også henviser til. Denne grønne plante kan både tåle sol og skygge, og at du glemmer at vande den til tider. Den skal nemlig tørre helt ud, før du vander den igen. Dette betyder ofte, at du kan nøjes med at vande den med to ugers mellemrum, og hver tredje uge er det vinter. Den kan altså klare forskellige og underlige forhold. Planten kan blive op til en meter høj, og er derfor en stor og prydende plante til at badeværelse