Se vinderne her: De løb med priserne ved ELLE Style Awards

Cecilie Ingdal, chefredaktør for ELLE i Danmark, sammen med Eva Kruse, vinder af ELLE-prisen ved årets udgave af ELLE Style Awards. Foto: Elle Style Awards 2019

Sara Omar blev Årets Kvinde, Årets Powerpris gik til Munthe, og så modtog Eva Kruse ELLE-prisen, da dansk modebranches mest prestigefulde priser blev uddelt ved ELLE Style Awards 2019 i København. 

Igen i år bød ELLE på et forrygende show, da den danske modebranche var samlet i Aller Huset i København til ELLE Style Awards 2019 for at uddele og hylde vinderne af branchens mest prestigefulde priser.

Designer Malene Birger havde i samarbejde med ELLE skabt en sofistikeret, cool og elegant grafisk ramme om årets show med sit sort/hvide print, der gik igen på alt fra invitation, program og bordkort til champagnebaren og den smukke kollektion, hun har kreeret for ELLE Style Awards, og som sælges eksklusivt på Boozt.com.

De mange kendte gæster og modefolk, der strømmede til Aller Huset i Københavns havn, blev taget kærligt under vingerne af dette års værter Andrea Elisabeth Rudolph og Nikolaj Koppel. Sammen med Cecilie Ingdal, chefredaktør for ELLE i Danmark, var årets værter med til at skabe en magisk aften, hvor de kunne uddele årets priser, bl.a. til forfatter Sara Omar, der vandt prisen som Årets Kvinde.

"Sara Omar har været helt uundgåelig, siden hun i slutningen af 2017 udgav sin storsælgende roman Dødevaskeren, der løfter sløret for en mandschauvinistisk kultur, der i følge forfatteren har taget Islam som gidsel," siger Cecilie Ingdal, chefredaktør på ELLE, om Årets Kvinde og fortsætter:

"Siden udgivelsen har hun modtaget utallige henvendelser fra undertrykte kvinder, der gennem hende har fundet mod til en ny livsvej, og fra medier, der tørster efter Saras nuancerede syn i en ellers fastfrossen debat. Sara Omar har som sit erklærede mål at kæmpe for kvinder, og få gør det bedre end hende. Derfor vinder hun prisen som Årets Kvinde," fortæller Cecilie Ingdal om prisvinderen.

Munthe vinder Årets Powerpris

En anden kvinde med masser af power er Naja Munthe, der har oplevet og tacklet utallige udfordringer og skabt succes med sit nu 25 år gamle modehus Munthe.

"Med overskrifter om alt fra betalingsstandsning og truende konkurs til skilsmisse fra partneren Karen Simonsen har Munthe-navnet givet genklang. Men det samme gælder Munthe-brandets DNA og appellerende designs.Munthe fremstår i dag med en ny, moderne energi, der nok holder fast i boheme-arven, men som samtidig har fået tilført en cool, moderne kant. Ikke nok med, at de eksisterende kunder holder ved, så strømmer de yngre nu også til. Sensationer kommer og går, men det gode, solide design består," siger Cecilie Ingdal om vinderen af Årets Powerpris.

Uforgængelig darling er Årets Designer

Kan man forblive en darling? Stine Goya kan, ikke mindst takket være sit tydelige design-DNA og det univers hun skaber omkring sine kollektioner. Og netop det er ifølge Cecilie Ingdal med til at gøre Stine Goya til Årets Designer ved ELLE Style Awards 2019.

"Gennem finurlige prints og en forrygende farvesans udtrykker Stine Goya en særlig kærlighed til kunst, til film, til cirkus – til alt det, der sætter vores drømme i svingninger," siger Cecilie Ingdal - inden hun uddyber:

"Det kunne nemt være blevet elitært, hvis ikke det var for Stines stilsikre hånd, der nøje styrer alt fra printdesign over romantiske pailletkjoler til det mere minimalistiske jakkesæt. Så det har i den grad betalt sig for Stine at være trofast overfor sit DNA, der bl.a. også har givet hendes kollektioner en plads på Net-a-porter."

Bæredygtig modes foregangskvinde tager ELLE-prisen

Årets vinder af ELLE-prisen er modekvinden Eva Kruse, der med Copenhagen Fashion Summit har skabt en bevægelse i modebranchen, hvor klima, bæredygtighed og social ansvarlighed er blevet top of mind.

"Eva Kruse formår som den eneste dansker at samle hele den internationale modeverden gennem sit hjertebarn, Copenhagen Fashion Summit. Og Eva Kruse har således spillet en central rolle, da modebranchen i 2018 oprettede Global Fashion Agenda, der har givet modeverdenen sit svar på FN: Et overordnet, internationalt fællesskab, der kan samle og udstikke ideer og rådgivning om det, der er modens fremtid: bæredygtighed og social ansvarlighed," siger Cecilie Ingdal - og fortsætter:

"I januar 2019 bragte det Eva Kruse og Global Fashion Agendas protektor, Kronprinsesse Mary, til World Economic Forum i Davos i Schweiz. Og Evas arbejde udløste også, ganske fortjent, en Dannebrogsorden. "

Årets prisvinderne ved ELLE Style Awards 2019

 • Årets Brand: Monies
 • Årets Designer: Stine Goya
 • Årets Modeformidler: DR-K, dokumentarserien Margit Brandt
 • Årets Stylist: Rikke Wackerhausen
 • Årets Modefotograf: Marco Van Rijt
 • Årets Makeupartist: Marie Thomsen
 • Årets Hårartist: Henrik Haue
 • Årets CSR-pris: Designers Remix
 • Årets Stilikon: Barbara Husted Werner
 • Årets Powerpris: Munthe
 • Årets Model: Freja Beha Erichsen
 • Årets Accessory-brand: Folk and Frame
 • Årets Uundgåelige: Rotate Birger Christensen
 • Årets Show: Saks Potts
 • Årets Smykkekollektion: V Collection - Trine Tuxen
 • Årets Kvinde: Sara Omar
 • ELLE-prisen: Eva Kruse