10 ting der er dyrere for kvinder end for mænd

Foto: Shutterstock

Det popper op en gang imellem. Produkter, der essentielt set er det sammen, men som er prissat forskelligt afhængigt af, om det er til mænd eller kvinder. Selvom der er produkter, der er dyrere til mænd end til kvinder, så er der faktisk en lille slagside til mændenes fordel. Vi har kigget på ti produkter, der generelt er dyrere til kvinder.

1. Sokker

Man skulle tro det var løgn, ikke? Men fakta er, at strømper til kvinder generelt er lidt dyrere end til mænd. Her snakker vi selvfølgelig ikke selvsiddende strømper eller andre produkter, der ikke direkte kan sammenlignes. En helt almindelig soklet til kvinder er dyrere end det tilsvarende produkt til mænd. Næsten ligegyldigt hvilken webshop eller butik, du besøger, så er kvindesokletten lidt dyrere end mændenes tilsvarende produkt. Eneste forskel på produktet er tilsyneladende størrelsen. 

Nu kan kvinder heldigvis købe billige sorte unisex-strømper i Bilka, så udlignes prisforskellen.

2. Badetøj

Nu tænker du sikkert, at det er dyrere at producere en badedragt end et par badebukser, og det har du ret i. Det er ikke sammenligneligt. Ofte kan du dog købe dit badetøj i to dele, en bikinitop og en underdel. I disse tilfælde er underdelen ofte dyrere end den tilsvarende underdel til mænd. Det giver ikke umiddelbar mening, men det sker hos flere producenter. 

3. Hårklip

Måske en af de services, der er blevet mest diskuteret de seneste år. Hvorfor kan en mand få en klippetur, der er meget billigere end den samme service til en kvinde. Mange argumenterer med, at produktet ikke er det samme, at der er mere hår hos kvinderne. Men som mændene ser ud lige nu, så er det ofte dem, der har det største hår. Alligevel er priserne ikke reguleret. 

4. Shampoo

Der er bare noget med kvindernes hår. Flere forskellige producenter laver særlige produkter til mænd. De er overraskende nok billigere end 'standardprodukterne' til kvinder. Kvindernes produkter hedder dog ofte noget med 'luksus' eller andet, men essentielt set er produkterne ens. 

5. Ansigtsvask

Det er meget svært at sammenligne produkter i denne kategori. En ting er dog sikkert, og det er, at de produkter, der markedsføres direkte til mænd som regel er en del billigere end kvindernes tilsvarende produkter. Mon ikke kvinderne kunne rense deres ansigter med de samme produkter som mændene? Der er flere webshops of producenter, hvor prisforskellen er mere end 50%. Værsgo, et sparetrick til jer alle. 

6. Kropsvask eller body wash

Det er nok ikke overraskende, at de fleste produkter er personlig hygiejne. Det er som om, at producenterne tænker, at mændene går så lidt op i deres personlige hygiejne, at de ikke vil betale noget for produkterne. I denne kategori falder også bodyshower, hvor der ofte er en lille prisforskel hos producenterne for produkter til henholdsvis kvinder og mænd. Om der er andre forskelle end den parfume, der er tilsat, det er uvist. 

7. Deodorant - Antiperspirant

Også her er der forskel. En masseproducent som Nivea har en lille prisforskel, mens andre producenter har forskelle, der i særlige tilfælde virker helt ublu. Men selvfølgelig handler prisen om efterspørgsel, så mon ikke mændene bare er tilfredse med noget, der er billigt. 

8. Anti-aging-produkter

Enten er det meget sværere at få kvinder til at se yngre ud ved hjælp af cremer, eller også er de bare villige til at betale meget mere end mænd. Ofte koster en creme til mænd en tredjedel af en creme til kvinder. Bevares, så er der måske tilsat tang fra en strand i Guetamala, men mon ikke grundproduktet er det samme og tangen ikke virker alligevel?

9. Parfumer

Tror du, at de ingredienser, der bruges i kvindeparfumer er dyrere end de, der bruges til mænd? Nå ikke, hvorfor skal kvinders dufte så koste 50% mere end mænds? Godt spørgsmål, ikke? Man skulle jo tro, at producenterne kunne producere i større mængder til kvinder og derved reducere deres omkostninger og til sidst prisen. Nej? Det handler nok igen bare om, at kvinder og i visse tilfælde kvindernes kærester og mænd er villige til at ofre mere på en duft. 

10. Barberhøvl

Man skulle tro, at en barberhøvl, var en barberhøvl. Det er det dog ikke. Kvindernes får ofte i moderigtige farver, mens mændenes fås i blå. Prisen er ikke den samme, for kvinderne skal betale en smule ekstra for den smukke farve. I stedet for at brokke sig over det denne gang, så er tricket at købe en pose af mændenes blå. De fungerer lige så godt.