Nyt studie afslører: Derfor sender mænd dickpics

Uopfordrede dick picks bliver mere og mere hyppige. Foto: Shutterstock

Et nyligt afsluttet kvantitativt studie har kortlagt mænds hensigter for at sende uopfordrede dickpics. I studiet fremgår det, at langt de fleste mænd håber at vække begejstring hos modtageren samt få noget retur – enten sex eller billeder af samme karakter.

En stor del kvinder har prøvet at modtage et uopfordret dickpic. Denne påstand kan understøttes af et studie, der afslører, at hele 27 % unge kvinder mellem 16 og 24 år og har været udsat for ikke-fysiske seksuelle krænkelser, som for eksempel et dickpic.

Ligeledes vidner en norsk Norstat-undersøgelse fra 2019 om, at uopfordrede dickpics er et udbredt fænomen. Her fortalte 45 % af respondenterne nemlig, at de havde modtaget et sådant billede.

Men hvad driver mon de mænd, der helt uopfordret kan finde på at sende dickpics til kvinder, der måske ikke ønsker det?

Dette spørgsmål er netop blevet belyst i en artikel i det videnskabelige tidsskrift ”The Journal of Sex Research”, hvor resultaterne af en kvantitativ undersøgelse af 1087 hvide, heteroseksuelle mænd fremstilles. Titlen på artiklen er: "I’ll Show You Mine so You’ll Show Me Yours: Motivations and Personality Variables in Photographic Exhibitionism". 

De fleste håber at få noget retur

Det motiv, som flest mænd i undersøgelsen – nærmere bestemt 44 % – var fælles om at have for at sende et uopfordret dickpic, var, at de håbede at få noget retur – enten billeder af samme karakter eller måske sex.

Ligeledes fremgår det i resultaterne, at 33 % af mændene valgte at sende dickpics i forbindelse med, at de jagtede en mage, og at det var et forsøg på at vise interesse.

Mange forskellige motiver

Hos Temptations.dk, der hjælper danskerne med at få et sjovere og mere sikkert sexliv, har man læst undersøgelsen fra ende til anden og skrevet et fyldigt referat med hovedpointerne. Medindehaver af Temptations, Jesper Nørskov Jensen, kan fortælle, at undersøgelsen afslører, at motiverne kan være mange og ganske forskellige.

”Det er tydeligt, at svaret på, hvorfor mænd sender dickpics, er mangefacetteret. Undersøgelsen afslører nemlig blandt andet, at mindre grupper af de adspurgte mænd har væsentligt mere depraverede hensigter end majoriteten. Nogle minoriteter ønsker nemlig for eksempel at vække væmmelse hos modtageren eller at pisse feminister af,” fortæller Jesper Nørskov Jensen, hvorefter hans kompagnon Casper Schou Ellam fortsætter:

”Undersøgelsen afslører blandt andet også, at de mænd, der har erfaring med at sende uopfordrede dickpics, generelt set er mere narcissistiske og sexistiske end de mænd, hvis samvittighed endnu er ren på dette punkt.

Men virker dickpics så?

I undersøgelsen fremgår det tilmed, at 82,4 % af de adspurgte mænd håber, at deres dickpics bidrager til en slags begejstring og seksuel spænding hos modtageren. Ligeledes fortæller 50 %, at de håber, at det deres dickpic får modtageren til at føle sig attraktiv.

Hvorvidt dette er tilfældet afslører det nyligt afsluttede desværre ikke. Dette forhold beskæftigede den norske Norstat-undersøgelse sig dog med, og her talte resultaterne sit tydelige sprog. Nul procent af de adspurgte kvinder syntes nemlig, at det var ophidsende at modtage et dickpic, så derfor bør mændene måske overveje nye strategier, når de jagter sex eller en mage.