Det stilsikre valg

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Det kan være svært at finde rundt i de mange skiftende trends, som findes inden for modebranchen. Det kan derfor være en god idé at udse dig en række tøjmærker, som designer tøj, der overordnet set passer til din stil. Det er nemlig ikke ofte, at du vil gennemføre et totalt skifte i stil. Til gengæld vil du formentlig ændre en smule på farvesammensætning og snit, efterhånden som årstiderne skifter.

Et godt bud på et relativt nyt mærke, som du roligt kan tilføje din garderobe, er Sommerstedt tøj, som har lækre farver og skønne prints. Derudover har de stor fokus på pasform, så du kan være sikker på, at tøjet sidder som det skal hver gang.

Sådan sammensætter du din garderobe fra bunden af

En af de nemmeste måder at sikre dig at du har en stilsikker garderobe, der er sat sammen, så du nemt kan hive noget ud af skabet, som altid vil passe sammen, er at skabe en basis garderobe.

En basis garderobe indeholder tøj, som er af god kvalitet, og som har et neutralt udtryk. Det skal dermed ikke være sagt, at tøjet ikke må være farverigt: det skal bare passe med farverne i de mere specielle og udtryksfulde stykker tøj i din garderobe. Det betyder, at der ikke bør være vilde prints på dit basistøj, og at der ikke bør være de helt store og voluminøse 3D effekter.

Når du har din basis garderobe på plads, så kan du begynde at udvide med såkaldte statement pieces, der typisk har mere atypiske snit, flotte prints og effekter, som giver tøjet volumen.

Hvordan du kan købe nyt tøj på en bæredygtig måde

En anden tidløs ting, som du kan tage højde for, når du skal skabe en sammenhængende garderobe, er bæredygtighed. Det kan for eksempel komme til udtryk ved, at du forud for hvert nyt køb gør dig overvejelser omkring, hvordan det nye stykke tøj passer ind i din eksisterende garderobe. I den forbindelse kan du spørge dig selv, om du har noget i forvejen, som minder om det. Du kan også helt simpelt overveje, hvorvidt du har brug for mere tøj, eller om du i stedet bør vente, til noget af tøjet i din garderobe alligevel trænger til at blive skiftet ud.

Når du tager udgangspunkt i ovenstående råd, så kan du typisk bedre tillade dig selv at investere i tøj, der koster lidt mere. Pris og kvalitet hænger nemlig ofte sammen, også når det gælder tøj.