Hjemmetræning der virkeligt rykker

Foto: Shutterstock

Hvis du godt kan lide at træne og ikke altid har tid til at gå i træningscenteret, så savner du det sikkert, ind i mellem. Træningscenteret byder på så mange muligheder, maskiner og metoder til god træning.

Men der er faktisk også ting du nemt kan træne uden redskaber derhjemme. Der er også ting du kan træne med ganske få redskaber, som ikke fylder hele stuen og som nemt kan pakkes væk igen. Herunder får du et par ideer. Håndvægte er en af ideerne, som du med lidt omtanke godt kan bruge derhjemme.

Undgå at ødelægge stuegulvet, med dine håndvægte

Et lille trick er at bruge en gammel Puslemåtte til at lægge dine håndvægte på, når du er færdig med at bruge dem.

Du kan selvfølgelig også have ophæng på væggen, som du kan sætte dem på plads i, men undervejs i træningen er det rart, lige at kunne lægge dem fra sig, uden at lave mærker i gulvet.

Håndvægte er god styrketræning

Muskler bliver styrket hver eneste gang du belaster dem. Belastningen behøver slet ikke være voldsom. Et sæt gode håndvægte kan være ganske udmærket.

Der findes mange gode trænings videoer med håndvægte som redskab. Dem kan du følge, hvis du har brug for inspiration. Du kan også lave dit eget program.

Gå en tur eller løb på blødt terræn

Musklerne i dine ben kan du ganske gratis træne ved at gå en tur. Du kan veksle mellem at gå og at løbe og derved få endnu mere ud af turen.

Vil du have det optimale ud af turen kan du vælge kun at løbe. Vælger du løb skal du tænke over hvor du løber. Løb på asfalt er ikke særligt givende. Du belaster faktisk din krop, mere end du træner den. Løb er sundt på græs eller grus. Løb på blødt terræn er optimal træning for musklerne i dine ben.

Håndvægte er ikke kun for stærke mænd

Håndvægte og hård løbetræning er ikke kønsbestemt. Om du er kvinde, mand eller midt i mellem så er både håndvægte og løb på blødt terræn god træning for dig.

Håndvægte og hård løbetræning har mere noget med alder at gøre. Børn bør ikke begynde den rigtigt hårde træning, før de er fuldt udvoksede. Selv når de er fuldt udvoksede kræver det en grundig indføring at påbegynde træningen.

Det gælder naturligvis også for voksne, der ikke før har trænet på hårdt fysisk niveau.