Værd at vide om hårfjerning og andre kosmetiske behandlinger

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Har du brug for at få foretaget hårfjerning? Du er ikke alene. Mange mennesker har uønskede områder med hår, som de gerne vil af med. Man kan hurtigt bruge mange timer med skraberen eller barbermaskinen for at gøre huden glat og hårfri. Med en hårfjerningsbehandling slipper du af med hårene en gang for alle. Det betyder, at du i længden både spare tid og penge. Hvis du går rundt og overvejer at få fjernet hårvækst, kan du undersøge muligheden for at få lavet hårfjerning med laser eller IPL. Du kan læse mere om dine muligheder for at få lavet hårfjerning i denne artikel. 

Hvad er IPL?

IPL står for 'Intensed Pulsed Light', og er en populær metode til hårfjerning hos mange kosmetiske behandlere. Behandleren sender bredspektret lys mod hårrødderne. Når de mørke rødder optager lyset, bliver de ude af stand til at lave nyt hår. IPL er altså en gradvis minimering af hårvæksten, der har permanent effekt i den lange bane. Det er vigtigt at bemærke, at IPL kan være skadeligt for huden. Derfor er det altid vigtigt, at du får lavet IPL hos en kvalificeret behandler. 

Succesraten for behandling med IPL varierer fra person til person. Mange patienter er dog 80% hårløse efter 8-10 omgange med IPL-behandling. Alle mennesker kan have et ønske om at få fjernet hår uanset deres køn og alder, og en af fordelene ved IPL-behandling er, at det er for alle. Nogle steder er det dog et krav, at du skal være over 18 år. Mange klinikker vil heller ikke lave IPL på gravide personer. 

Andre skønhedsindgreb

I dag er der masser af teknologi, som gør det muligt at ændre på ens udseende. Du kan få lavet en masse indgreb på smarte måder med lav risiko. Du kan f. eks få lavet filler, som er en alsidig behandlingsform. Når du bliver ældre, vil dit ansigt f. eks miste fylde og spændstighed. Hvis du savner din ungdommelig glød, kan du få den tilbage med en omgang filler. Hvis du er utilfreds med ujævnheder i din krop, kan filler justere dine ansigtsform. Du kan både lavet filler omkring kindben, næse, læber og hage. Det er muligt at få et ansigt med et mere feminint eller maskulint udtryk alt efter hvad du foretrækker. Du kan også få udjævnet rynker eller manglende fylde. Med filler er der talrige muligheder for at få et nyt, friskt look i ansigtet.