Største trends fra Copenhagen Fashion Week

Foto: Shutterstock

Modeugen i København er slut for denne omgang, og det er nu blevet tid til at skabe sig et overblik over, hvordan sommergarderoben skal se ud næste sommer. En ting er sikkert, der bliver ikke sparet på farverne.

Den minimalistiske tid er forbi, hvis man spørger de danske modedesignere, og selvom gadebilledet skriger af normcore, så vil designerne det tydeligvis anderledes.

Knald på farverne og mønstrene

Skandinavisk mode har i mange været kendt for den enkle minimalistiske siluet og stil. Men med nye designerne som for eksempel Helmstedt og mere garvede Ganni, går dansk mode af en anden sti. Farver og vilde prints præger deres tøj, og denne sæson var ingen undtagelse. Kvaliteten er i højsæde og de fine prints var på eksklusivt silke.

 

Hos Helmstedt havde de havde farvepaletten fremme under dette års modeuge. 

Bæredygtighed

Det er ingen hemmelighed, at modeindustrien er en af de mest miljøbelastede industrier der findes. Derfor er flere designere også gået i den miljøvenlige retning. Under dette års modeuge var det i øvrigt slut med de kendte plastflasker. Modebranchen er begyndt at tage ansvar.

Klæder sig ikke på for manden

Løse voluminøse kjoler var også noget dette års modeuge bar præg af. Det understøtter meget den tendens, at den moderne kvinde klæder sig på for sin egen skyld, og ikke for manden. Tøjet skal være moderigtigt, uden at være sexet.

 

 

Cecilie Bahnsens kollektion bar i den grad præg af de løse og luftige kjoler. 

Du skal eksperimentere

At de danske designere gerne vil af med deres ry for at være kedelige og minimalistiske slog de i den grad fast under dette års modeuge. Kreativiteten ville ingen ende tage, og stort set alle havde sig umage for at bruge hele farvepaletten, og eksperimentere med, hvordan det er muligt at skabe den mest opsigtsvækkende kollektion. Så farvel til skandinavisk minimalise – og hej til vilde farver, sjove mønstre og specielle silhuetter.

 

Saks Potts er meget kendt for deres pelse, men tøjet får mere plads i deres shows nu.