Ultrafeminint og leg med det maskuline - få overblik over trends og tendenser i årets sommermode

Kjole fra Monki som taler lige ind i forårets tendenser. Foto: Lyngby Storcenter

Solen skinner, kirsebærtræerne er sprunget ud og vinden føles pludselig rar mod kinderne igen. Behøver vi at sige mere? Det er forår! Så væk med de tykke strikbluser og frem med nederdelen.

Men efter et halvt år pakket mere eller mindre ind i uld og dynejakke fra top til tå i den udfordrende skandinaviske vinterkulde, kan det godt være lidt besværligt at skifte mentalt fra vinter til forår i løbet af en enkelt weekend.

Nødvendigheden af et lille tilløb

Én ting er at putte vintertøjet til side til næste sæson, men de fleste kender sikkert til den uvante følelse, man får i maven, den der første forårsmorgen, hvor ankelsokken igen bliver hevet op af skuffen med bævende hænder.

Men bare rolig. For det første er du ikke alene – hvem kan ikke nikke genkendende til lige at skulle stikke en arm ud ad hoveddøren og mærke efter, før man tør satse på bare ankler og bare arme?

For det andet giver vi dig her en guide til at komme back on track med forårsstilen. Lige fra bare arme og løse kjolelængder, der kan flagre sommerligt i vinden, til farver i fuldt flor og genkomsten af en ikonisk klassiker fra 60erne.

Forårets trends

Nej, selvfølgelig er der ikke noget nyt over sommerkjoler, nederdele, bare arme og lyse sneakers til sommershorts. Men det, der er nyt, er blomster og prikker i alle afskygninger, højtaljede cargopants i khaki og beige, sandaler med plateaubund og sandaler med åh-så-tynde spaghettistropper, minihåndtasker med plads til det absolutte minimum, bevægelsesfrie androgyne buksedragter, korte jakker med A-snit og så en finurlig genkomst af 60ernes mest ikoniske modeklassiker: mininederdelen.

Opdatér dine favoritter

Forårets mode er altså en blanding af det ultrafeminine, en leg med det maskuline og lidt lånte godter fra modehistoriens gemmer.

Men det betyder naturligvis ikke, at kombinationen shorts og T-shirt eller nederdel og sneakers ikke længere gælder. Tværtimod.

Vi siger bare, at dine shorts gerne må være højtaljede, at din nederdel eller kjole er ekstra trendy, når den går til knæene eller kommer i en mini-version, samt at det måske er i år, at du skal prøve kræfter med en beige buksedragt.