Husker du Sys' sang om "Malene"? Nu er den ude i en helt ny udgave

Sys Bjerres gennembrudshit "Malene" har fået en noget anden lyd af bandet Between Oceans, der netop har udgivet et cover af hittet i samarbejde med sangerinden selv.

De fleste danskere husker formentlig kæmpehittet om Sys Bjerres ekskæreste, der har været sangerinden utro med Malene. Sangen dominerede radiobølgerne i 2008 og banede vejen for sangerindens karriere.

Nu har det danske metalcore-band Between Oceans fundet hittet frem igen og givet det en ny indpakning. De har dog ikke gjort arbejdet alene. Sys Bjerre blev så glad for deres fortolkning af hendes sang, at hun selv endte med at medvirke på nummeret.

Du kan høre nummeret og se videoen lige her.

Idéen opstod til pladeselskabets sommerfest

Between Oceans består af Anders Fæster, Mikkel Rützou, Dan Nielsen, Jeff Polsen, Daniel Jørgensen og Patrick Christoffer Larsen, som har spillet sammen siden de dannede bandet i vinteren 2014. Fire år efter bandets fødsel fik de en god idé, da de var til sommerfest hos pladeselskabet Prime Collective. Det fortæller Patrick Christoffer Larsen, der spiller bas i bandet:

"Hele idéen omkring Malene udsprang i sommeren 2018 til Prime Collective’s sommerfest på Distortion. Vi blev tilbudt at optræde under disse festlige begivenheder, og blev bedt om at forberede et cover af hvilken som helst slags. Efter flere overvejelser satte vi os på idéen omkring Malene, fordi den lagde sig meget op af de værdier vi plejer at gøre brug af: Et fængende hook og et catchy omkvæd."

Efterfølgende viste det sig, at det ikke kun var bandet, der kunne lide deres cover.

"Distortion kom og gik, men vi følte ikke rigtig vi kunne lade sangen ligge, og tænkte: det kunne nu være sjovt at udgive det. Vi fik indspillede alt, og tænkte ‘det fanme fedt det her. Men ved i hvad der kunne være federe? Hvis Sys sang med på!’ Uden egentlig nogle forhåbninger om at Sys ville have tid til sådan et projekt, troppede hun op i studiet og indspillede sin del af nummeret og har været en fantastisk samarbejdspartner i hele dette projekt. Nu håber vi bare at vi gør originalen retfærdighed," afslutter Patrick Christoffer Larsen.