4 nyere hårfjerningsmetoder du kan bruge om sommeren

Foto: Shutterstock

Det er sommer, og vi skal endelig på stranden og i badetøjet. Hvad end du skal holde sommerferien i Danmark eller sydpå, så uønskede hår næsten altid besværlige at fjerne, og noget man ikke gider, når man skal hoppe i badetøjet. Vi giver dig her et overblik over hårfjerningsløsninger, så du kan blive klar til sommer.

Der er så mange måder man kan fjerne uønsket hårvækst på. Women24 giver dig her et overblik over nogle af de mest effektive metoder.

PearlWax

Alle bloggerne på Instagram har vist produktet som reklamer og sagt, hvor godt det er, men når man ser det, så ligner virker det bare som varm slim du smører på benet, men måske det er produktet der skal hjælpe dig over sommeren.

Produktet virker ved, at du varmer nogle små perler op, som godt kunne ligne chokoladeknapper. Når perlerne er smeltet skal du vente cirka 10 minutter på, at voksen får den rigtige temperatur. Herefter smøres den på området, hvor du ønsker at fjerne hår og fjernes i et ryk.

Minus ved metoden:

 1. Forholdsvis dyr, da man skal have en masse udstyr.
 2. Man vil komme til have en periode, hvor hårene skal gro ud for at være lange nok til, at man kan fjerne dem. Der vil altså altid være en mellemperiode.
 3. Det er tidskrævende.

Fordele ved metoden:          

 1. Du er hårfri i længere tid.
 2. Metoden skulle være mere smertefri end en normal voksbehandling.
 3. Du kan udføre behandlingen derhjemme.

Du kan læse mere om PearlWax og anvendelse her.

IPL laser

Det kaldes permanent hårfjerning, men er det nu også det? Behandlingen virker ved, at varmen fra lysstrålen ødelægger ens hårsække, så de stopper med at producere hår og til sidste falder af. Man skal udføre behandlingen mange gange, for at se en effekt.

Minus ved metoden:

 1. Meget dyrt at starte op – da maskinen har en høj pris.
 2. Virker ikke på lyse eller grå hår. Og heller ikke på mørk hud.
 3. Kan være smertefuldt
 4. Det er tidskrævende, da behandlingen tager lang tid, og fordi den skal udføres mange gange.

Fordele ved metoden:

 1. Det er skånsomt for huden, da du får ikke knopper eller river din hud.
 2. I længden en billigere løsning, da maskinen kan bruges mange gange.

Sugaring

Sugaring er lidt det samme som en voksbehandling, men i modsætning til voks bruger man en sukkermasse. Hårene rives også af med groretningen i stedet for i mod. Derfor er metoden ikke så smertefuld. Sukkermassen har heller ikke fat i det øverste hudlag som voks har, hvor man altid får revet lidt med af.

Minus ved metoden:

 1. Nogle brænder sig på det, og det er ikke altid behandlingen virker.
 2. Tidskrævende.

Fordele ved metoden:

 1. Ikke så smertefuldt som voks.
 2. Man kan bruge sugaring med det samme hårene begynder at gro ud, så man skal ikke have den lange mellemperiode som ved voks.
 3. Billig, da du kan lave din egen sukkermasse.

Epilator

En epilator-maskine har lidt sammen effekt som PearlWax. Den river hårene ud ved roden, men i modsætning til voks, så har den kun fat i hårene, så du får ikke smerten i huden. Den fungerer lidt som en maskine med mange små pincetter.

Minus ved metoden:

 1. Det er smertefuldt selvom den kun får ved hårene.
 2. Ligesom med voks, skal hårene være lange nok til at epilatoren kan få ved dem. Derfor vil der være behårede perioder.

Fordele ved metoden:

 1. Det er en engangsinvestering, så med tiden bliver det en billig løsning.
 2. Hårene er længe om at vokse ud, og med tiden vil der komme færre.
 3. Man kan bruge sugaring med det samme hårene begynder at gro ud, så man skal ikke have den lange mellemperiode som ved voks.

Fakta er, at der ikke findes nogen nemme løsninger til at bliver fri fra uønsket hårvækst, og at alle metoder har deres bivirkninger eller besværligheder. Måske man bare skal ty til den gammeldags metode med skraber og barbarskum.