Anmelder

Både herskab og tjenestefolk er tilbage: Vi anmelder den nye Downton Abbey-film

Er du ikke bekendt med den populære serie om herskab og tjenestefolk, som ikke er serien 'Herskab og Tjenestefolk', men en anden serie med herskabet og deres tjenestefolk, vil denne film være mindst lige så forvirrende som denne sætning. Er du derimod fan af den populære serie 'Downton Abbey', så er filmen et must. Hvis ellers ikke forvirringen er total, kan den opleves i landets biografer netop nu.

Brad Pitts nye film er science fiction med hjertet på rette sted

Ad Astra er fortællingen om astronaut Roy McBride, som sendes på en tophemmelig mission på tværs gennem solsystemet på jagt efter svar. En rørende, visuelt blændende og nervepirrende oplevelse, som må og skal opleves på det store lærrede. Ad Astra er ude nu.

Rambo tager en sidste svingom

Siden 1982 har Sylvester Stallone være kendt for to ting. Den boksende Rocky Balboa og Vietnamveteranen John Rambo. Selvom Rocky for længst har smidt håndklædet i ringen og overladt boksningen til andre, så er det først nu, at Rambo er klar til at pensionere det røde pandebånd og den savtakkede dolk. Det gør han med sin femte og sidste film, Rambo: Last Blood, der er ude nu.

Toy Story puster nyt liv i nostalgien med veludført fjerde film

Disney Pixar er endnu en gang tilbage med en vidunderligt velanimeret og velskrevet historie, som både kan ses af store og små. De seneste års kritik af producenten bag den nye Toy Story har gået på manglende initiativ til nye fortællinger. En forceret fjerde film i en allerede velafviklet trilogi, der udkommer næsten et årti efter sidste film, frister en til at give de kritiske røster ret. Men har de nu også det? Toy Story 4 er ude i biograferne nu.

Alligatornado - anmeldelse af det klaustrofobiske actionbrag Crawl

”Hvis du ser en krokodille i dit badekar, skal du ikke være bange, for den er så rar,” lyder en klassisk børnesang. Efter at have set Crawl, kunne man passende tilføje en linje til sangen der lyder noget i stil med, ”men hvis det er en alligator, så få benene på nakken, eller lid en gruopvækkende og pinefuld død!”. Crawl er instrueret af manden bag The Hills Have Eyes og Piranha, samt produceret af Evil Dead-legenden, Sam Raimi. Den kan ses i biograferne netop nu.

En kærlighedserklæring af de helt store: Anmeldelse af Tarantinos "Once Upon A Time In Hollywood"

Filmbranchen, og måske især Hollywood er inde i en hård periode. Mellem konkurrencen fra stramingtjenesterne, og den voksende distance mellem producenter og forbrugere, er det ingen overraskelse at Hollywood er ude af trit med sit publikum. Det kan synes trist, men Hollywood har før rejst sig fra asken og bragt nye og lysere tider med sig.

Gammel vin på nye flasker: Anmeldelse af Løvernes Konge

Jon Favreau er for de fleste nok mest kendt for sin rolle som den strikse og umådeligt kiksede oppasser Happy til Tony Stark aka Iron Man i Marvel's filmunivers. Han har sågar instrueret to af filmene selv. Udover Marvelfilm kan han nu også bryste sig af at have instrueret ikke bare én men hele to Disney film. I 2016 fyrede Disney for alvor op for relanceringen af deres klassikere, med filmen The Jungle Book, som Favreau fik lov at instruere. Senest er det blevet til den nyeste og måske mest ventede genindspilning nemlig The Lion King, eller som vi kender den bedst; Løvernes Konge.

Mareridt ved højlys dag: Anmeldelse af Midsommar

Da Ari Aster i 2018 viste sin film Hereditary på den californiske Sundance Film Festival var der ikke mange, der vidste hvem den unge instruktør var. Ikke desto mindre blev Hereditary én af sidste års helt store filmoplevelser - og en virkelig uhyggelig og polariserende oplevelse. Da den unge instruktør derpå meldte ud at man kunne vente sig ”Et psykedelisk eventyrmareridt” (Jep, det sagde han virkelig), allerede i 2019 var interessen bare det større hos horror og gyserfans verden over. Filmen fik titlen Midsommar, og den er nu landet i biografer landet over.

Edderkoppen på kanalrundfart: Anmeldelse af Spider-Man: Far From Home

Skuespiller Tom Holland, bedre kendt som den akavede og småkiksede high school elev Peter Parker, kravler endnu en gang i den rødblå spandex og svinger sig gennem gaderne forklædt som vores allesammens helt, Spider-Man. Modsat filmen fra 2017 er han denne gang ikke i New York, men på studietur i Europa, men også her er der brug for en netskydende teenager. Spider-Man: Far From Home, kan ses i biograferne nu.

Monstre, russere og kærlighed: Tredje sæson af Stranger Things er landet

Netflix inviterer os endnu en gang ind i den søvnige by Hawkins i Indiana, hvor mystiske ting finder sted. Makabre væsner fra spejlverdener parret med lyssky militære aktioner, et skvæt humor og en ordentlig portion 80'er nostalgi er det, som gør Stranger Things så spændende, og nu er tredje sæson af hitserien endelig tilgængelig.

Sider